Big YS-EE

Miks on naturaalset jogurtit kolme erinevat sorti?

Kas armastad Lindahlsi Turkisk (türgipärast) jogurtit, kuid oled skeptiline Grekisk (kreekapärase) jogurti suhtes? Või on alati purk Grekisk (kreekapärast)jogurtit käepärast ja nüüd leidsid Rysk (venepärase) jogurti? Kas neil jogurtitel on mingit vahe? Naturaalne on ju naturaalne. Või kuidas?


Kolm jogurtit – mille poolest nad erinevad?


Turkisk-Yoghurt.jpgTurkisk (türgipärane) 10% jogurt  on mahe ja mõnusalt hapuka maitsega. Kõikvõimalikeks kulinaarseteks katsetusteks sobilik jogurt, mida serveeritakse värskete marjade juurde või lisatakse külmadesse kreemjatesse kastmetesse.



Grek _yoghurtGrekisk (kreekapärane) 10% jogurt on veidi hapukam kui türgipärane jogurt. Sisaldab rohkem valke, mis annab jogurtile kompaktsema konsistentsi. Sobib ideaalselt kasutmiseks magustoitude, tzatzikikastmete ja teiste roogade juures, kus on vaja viia tasakaalu magusus ja tahkem konsistents.

tavlaest.jpg

Retsept

Siit leiad inspiratsiooniks mõned retseptid.

Kiire rusikareegel


Kas jogurtit tuleks süüa naturaal kujul või hoopis tarvitada külmalt või kuumutatult?

 

Kreeka- ja türgipärased jogurtid sobivad hommikusöögiks, vahepalaks, külmadeks kastmeteks, serveerituna puuviljade ja marjade juurde ning magustoiduks.

 

Kui jogurtit on vajalik kuumutada, tuleks valida Lindahlsi Rysk (venepärane) jogurt, sest tema kõige paremad omadused tulevad välja just kuumtöötlemise puhul.

 


Proteinshake_est.jpg

Miks on jogurt tervislik?

"Jogurt on kultuur" ja seda nii sõna-sõnalt kui ka piltlikult öelduna. Sõna "jogurt" tuleb türgikeelsest sõnast „yoghurmak” ja tähendab „paksendama“.


lasmer_est.png

 

Kas teadsite, et...

... kuna Lindahlsi jogurt on hapendatud toode, siis on tema säilvusaeg äärmiselt pikk isegi siis, kui pakend on avatud. Soovituslik toote kasutusaeg avatud pakendi korral on  7 päeva, aga sageli tähendab see tähtaeg, et ka kahe nädala pärast on toode veel kasutamiskõlbulik!

lasmer_est.png


Mis on jogurt?

"Jogurt on kultuur" nii sõna-sõnalt kui ka piltlikult öelduna. Sõna "jogurt" tuleb türgikeelsest sõnast „yoghurmak” ja tähendab „paksendama“. Piima hapendamine jogurtiks on mitmetuhandeaastane rahvusvaheline traditsioon, mis jõudis Euroopasse alles 17. sajandi alguses. Jogurt muutus kiiresti populaarseks eelkõige oma tervistavate omaduste poolest. Meie, rootslased, ei hakanud türgipärast jogurtit tarvitama enne 20. sajandi algust, kui see importtoode tuli kauplustesse müügile.

 

Joggare

Treenides tuleb ka õigesti toituda!

Peale kehalist treeningut on jogurt suurepäraseks vahepalaks. Proteiin sisaldab lihaste taastumiseks vajalikke aminohappeid ja süsivesikud taastavad energia, mille keha treenimise ajal kaotas.

Lindahlsi Grekisk (kreekapärane) jogurt sisaldab proteiini suuremal hulgal kui türgi- või venepärane jogurt. Seda toodet võib pidada "treeningjogurtiks" tervele perele!