Grekisk.png

Kreeka jogurt

Värske, türgipärase jogurtiga võrreldes veidi hapukam ja veidi tahkema konsistentsiga. Sobib suurepäraselt hommikusöögiks või vahepalaks, sobib hästi külmade roogade ja magustoitude juurde. See jogurt on valmistatud kreeka originaalretsepti järgi ja sisaldab võrreldes türgipärase ja venepärase jogurtiga rohkem proteiini. Proteiin ei anna jogurtile mitte ainult erilise konsistentsi  vaid on ka põhjuseks, miks Lindahlsi kreekapärane jogurt sobib hästi tzatzikikastme valmistamiseks, samuti salatitesse koos aedviljade, puuviljade või marjadega. Proteiin nimelt imeb endasse üleliigse vedeliku.

Nagu türgipärast jogurtit, võib ka kreekapärast jogurtit toiduvalmistamisel kihtidena serveerida, seetõttu nautige seda pigem külmana. 

Värskelt hapukas.
Grekisk (kreekapärase) jogurti loomulik hapukus võimaldab seda kasutada selliste toitude põhiainena, mis on ise hapukad ning mis eeldavad veidi tahkemat konsistentsi. Eriti hästi sobib see magustoitudesse, torditäidistesse ja magusatesse kreemidesse, kus see lisab värskendavat hapukust ja tahkemat konsistentsi.

Kreemjas, kuid siiski lahja.
Grekisk (kreekapärane) 10 %-line jogurt on heaks alternatiiviks rammusamatele toodetele nagu hapukoor ja majonees, eriti juhul, kui on vaja tahkemat konsistentsi. Proovige osaliselt riivjuust välja vahetada Grekisk (kreekapärase) jogurti vastu. Sellisel juhul on ahjus üleküpsetatud toit hoopis maitsvam, kuid kalorivaesem!

Näpunäide: Kui teil on kodus ainult Lindahlsi Grekisk (kreekapärast) jogurtit, võite seda kuumutada, kui kõigepealt segate jogurti läbi maisitärklisega. Veidi rohkem vaeva, kuid siiski teostatav.

Koostisained

Kõrgpastöriseeritud piim, koor, jogurtikultuur.

Toitainete sisaldus 100 g tootes

Energiasisaldus
557 kJ/134 kcal
Proteiin
5,2 g
Süsivesikud
5,8 g
Rasv
10 g

Hoiustamine

Jahedas maksimaalselt 2 - 8°C.

Säilivus

Avatud pakendis: 7 päeva.